Menu

Съвети за гримиране на веждитеВеждите са съществена част от цялостния ви грим, тъй като оформят лицето ви и могат да окажат голямо влияние върху външния ви вид. Въпреки това гримът на веждите може да бъде труден за нанасяне и има някои често срещани грешки, които хората правят. В тази публикация в блога ще споделим дозите и забраните за гримиране на вежди, за да ви помогнем да постигнете перфектния външен вид.

 

Изберете правилния нюанс

 

Когато избирате молив за вежди или пудра, е важно да изберете правилния нюанс. Като общо правило нюансът на веждите трябва да съответства на цвета на косата ви. Ако сте със светла коса, изберете нюанс, който е с един или два нюанса по-тъмен от цвета на косата ви. Ако имате тъмна коса, изберете нюанс, който е с един или два нюанса по-светъл от цвета на косата ви.

 

Не използвайте груба линия

 

Една от най-големите грешки, които хората допускат при гримирането на веждите, е създаването на строга линия. Вместо да рисувате права линия, използвайте къси, перисти движения, за да имитирате естествения вид на косъмчетата на веждите. Така ще създадете по-естествен и ласкав вид.

 

Почистете веждите си

 

Преди да нанесете какъвто и да е грим за вежди, използвайте четка с шпула, за да разрошите веждите си. Това ще ви помогне да видите естествената форма на веждите си и ще улесни нанасянето на грима.

 

Не скубете рекалено много вежди

 

Прекаленото скубане на веждите може да доведе до тънки и редки вежди, които трудно се оформят и запълват. Вместо да отстранявате прекалено много косъмчета, изскубвайте само неподходящи косъмчета и оформяйте веждите си, за да подчертаете естествената им форма.

 

Направете следното: Използвайте хайлайтър

 

Използването на хайлайтър може да ви помогне да очертаете веждите си и да ги накарате да изпъкнат. Нанесете малко количество хайлайтър под костта на веждите, за да създадете повдигнат и по-определен вид.

 

Не използвайте тъмна очна линия

 

Използването на тъмна очна линия за запълване на веждите може да създаде суров и неестествен вид. Вместо това използвайте молив за вежди или пудра, които съответстват на цвета на косата ви, за да създадете по-естествен и ласкав вид.

 

Срешете веждите си

 

След като нанесете грима на веждите си, използвайте прозрачен гел или восък за вежди, за да фиксирате веждите си. Така те ще изглеждат чисти и спретнати през целия ден.

 

Не забравяйте да смесвате

 

Смесването на грима за вежди е от съществено значение за естествения и цялостен вид. Използвайте четка с шпула, за да разнесете грима и да премахнете грубите линии.

 

В заключение, спазването на тези дози и забрани за гримиране на веждите може да ви помогне да постигнете естествен и ласкав вид. Не забравяйте да изберете правилния нюанс, да използвате къси перисти движения, да почиствате веждите си, да избягвате прекаленото изрязване, да използвате хайлайтър и да фиксирате веждите си с безцветен гел.

 

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети