Menu

Как да изберете климатик?Всеки, който е решил да закупи климатик се е натъкнал на широк кръг производители на климатици. Изключително трудно  е  да решите кой производител или модел да изберете, на какви параметри трябва да се обърне внимание.


1. Когато избирате климатик, трябва да определите предназначението на климатика: охлаждане на спалня или кухня, една или две стаи, жилищни или нежилищни, офис площи или склад. Въз основа на тези изисквания можете да определите вида климатик.


2. Какво искаме да получим от климатика: използвайте сплит системата само през летния период от време или я използвайте извън сезона като допълнително отопление и, ако е необходимо, изобщо я използвайте като за основно отопление.


3. Какви са параметрите на хладилното помещение: конструкция на стената, височина на тавана, отвори за прозорци, изолация на къщата, географското разположение на къщата, максималният брой хора едновременно в стаята, количеството оборудване за генериране на топлина.


Въз основа на изброените параметри можете да определите вида и капацитета на климатика.


Е, кой от производителя, марката да изберете, парите ви играят важна роля и тук зависи от вас да решите.


В момента на пазара на оборудване за ОВК има три категории, класове, сплит системи: икономична класа, бизнес класа и елитен клас. Климатиците от икономична класа се произвеждат в Китай с огромен брой марки Midea, Dekker, Daiko, Sansei и др., Климатици от бизнес класа, произведени в Тайланд, Корея, Япония, марки като Lg, Samsung, Panasonic и др., Елитни или първокласни климатици с най-новите иновативни и дизайнерски решения като Daikin, Mitsubishi, Panasonic.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети