Menu

Термо панели: характеристики и приложение на материала

 


За облицовката на външните стени на къщата се използват различни материали, но всички те се използват само за естетически цели, поради което като правило те са допълнително изолирани преди завършване на стените на къщата. За да намалят разходите си и времето за облицовъчна работа,  често се използват фасадни термопанели. Има доста богат избор от материали за довършване на външните стени на къща. За разлика от конвенционалните довършителни материали, топлоизолационните панели изпълняват няколко функции, тъй като те не само украсяват, но и изолират стените на къщата отвън.

Какво представляват термопанелите?

Thermopanel е композитна система, която се състои от изолация под формата на полиуретанова пяна (PPU), външно декоративно покритие и фолио за изолация. Основният материал е най-често полистиролова пяна или полиуретанова пяна. Термопанелите са материал "2B1", тъй като изпълнява декоративна и топлоизолационна функция, надеждно защитавайки стените на къщата от студ и валежи. Декорирането на къща с такъв материал ви позволява да намалите разходите за допълнителна изолация на сградата.

 

Предимства на термопанелите

Многото предимства на топлоизолационните панели включват:

 

надеждна защита на стените на къщата от негативно влияние отвън;

защита срещу замръзване;

привлекателен външен вид;

широка гама от дизайнерски и цветни решения;

способността да се обличат всякакви стени на къщата, независимо от материала;

увеличените размери на плочата намаляват времето за фугиране;

няколко опции за довършителни работи (технология за шев и безпроблемна инсталация);

довършителните работи могат да се извършват по всяко време на годината, независимо от времето.

Термо панели с керамични, клинкерни и метални покрития

За декорация на къщи най-често се използват листове от метал, пластмаса или с керамични плочки. Фасадните панели, изработени от метал, са най-подходящи за региони със сурови климатични условия. В този случай стените на къщата са завършени с формовани и боядисани стоманени листове със защита под формата на цинк или алуминий. Къщите, завършени с такъв материал, имат зашеметяващ външен вид и са надеждно защитени от лошо време. Този вид покритие е подходящо за високотехнологични сгради.

 

Термопанелите с клинкер или керамични плочки са подходящи за довършване на къщи, разположени в умерен климатичен пояс. Такъв материал е тежък и в същото време е издръжлив. При започване на довършителните работи е важно да се уверите, че основата е надеждна, тъй като тя ще има голямо натоварване. Стените на къщата, изолирани с термо панели с клинкер или керамични плочки, ще позволят на въздуха да премине през себе си и по този начин да създаде атмосфера, благоприятна за живеене вътре в стаята.

Основните видове фасадни термопанели

В зависимост от основното предназначение, фасадните панели се разделят на няколко вида:

 

панели само за фасадата (използвани изключително за външна декорация на къщата);

за мазето (използва се за облицоване на мазето на къщата);

допълнително;

за ъглова фасада (те имат прав ъгъл, поради което са подходящи за довършване на всички ъгли на къщата).

Декорирането на външните стени на къщата с топлоизолационни панели може да се извърши независимо, но за това трябва да подготвите нивел, перфоратор, отвертки, отвертка за закрепване на панелите и други инструменти. Като правило къщата е облицована с топлоизолационни панели отдолу нагоре, докато стените на къщата трябва да бъдат добре подравнени. Панелите са фиксирани с самонарезни винтове. Стартовата лента е монтирана на височина не повече от 20 см. Тя служи за спиране на първия ред облицовъчни панели.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети