Menu

Как да изберем подходящи панели за стена?


Интериорните панели за стени са иновативно предложение от сферата на вътрешния дизайн.

Стенните панели са монтират върху всякакви стенни повърхности, за да трансформират атмосферата на дома и офиса.

За да подберете правилния вид панели за вашия интериор, то по-долу можете да се запознаете с техните характеристики:

Материал

Стенните интериорни панели могат да се изработят от два вида материал – дърво с ПВЦ, както и материал 100% Полистирол. Двата вида панели осигуряват изключителна стабилност и устойчивост. Те са плътни, обемни и влагоустойчиви.

Стенните панели от Полистирол са напълно рециклируеми. Те са плътни, леки и лесни за работа. Те не се подават на влага и имат голяма здравина. Структурата им е релефна и наподобяват автентичен дървен материал.

Панелите от дърво и ПВЦ са плътни, но същевременно леки и кухи. Те са по-гъвкави от другия вид панели, което ги прави лесни и бързи за монтиране. Характерното за него е, че притежава релефна структура и устойчив материал.

Цена

Поради разликата в съставните елементи на материала, то ценовият диапазон на стенните панели варира. Стенните панели от дървесни частици в съчетание с ПВЦ използват повече видове съставни елементи, което увеличава и тяхната цена.

Дървесните интериорни панели с ПВЦ са подходящи, когато се извършват мащабни промени с дългосрочна перспектива, тъй като те предполагат висока устойчивост и безкомпромисно качество.

Стенните панели от Полистирол са в по-ниския ценови клас, като предлагат също толкова високо качество. Те са подходящи за налагане на финални щрихи в интериора или за поставяне на акцент в декорираните пространства. Тяхната естетическа роля е също толкова ефективна като тази на дървесните панели с ПВЦ, тъй като притежават сходна релефна структура.

Практичност и функционалност

Последният аспект, засягащ декорирането и съответните стенни панели за хол, е нивото на тяхната практичност и функционалност. Паралелът между двата вида панели показва, че те са еднакво функционални и практични за трансформиране на декора в офиса или дома.

Първата значима функционална полза е, че стенните панели могат да намалят нивата на шум в помещенията. Тяхната висока плътност и внушаващ обем възпрепятстват навлизането на шум, което спомага за установяването на хармонична спокойна атмосфера. Освен това, стенните панели могат да се използват за прикриване на декоративни несъвършенства – забележки по стените като петна, разрушена мазилка и др.

Не на последно място, стенните панели са практичен избор. Те позволяват лесна поддръжка, тъй като тяхната релефна структура не позволява събиране на прах или пропускане на влага. Панелите за стени позволяват дългосрочна употреба и лесно почистване. Още повече, те са леки и кухи, което прави монтирането им бързо и оптимално.

Да обобщим с няколко думи:

Интериорните панели са иновация в сферата на интериора. Те имат свойството да трансформират всеки декор, като се прилепват върху различни стенни повърхности и придават модерна визия на офиса или дома.

Избирайки подходящите стенни панели, то са важни няколко фактора – вид на материала, ценови диапазон и практичност. Дървените стенни панели с ПВЦ са по-плътни и разположени в по-високия ценови диапазон, като са подходящи за мащабни промени в интериора.

Панелите от Полистирол са разположени в по-ниския ценови диапазон, но имат същите естетически и функционални ползи.


За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети