Menu

5 вида септични системи

5 вида септични системи

Чудили ли сте се някога какви видове септични системи има? Много собственици на жилища не осъзнават, че имат повече от една септична опция.

 

Какви са различните видове септични системи?

Въпреки че са налични много видове и разновидности, ние сме съставили списък от 5 септични системи и функциите, които те предоставят.

 

1. Конвенционални септични системи

Конвенционалните септични системи работят добре за малки домове или бизнеси. Както при повечето септични системи, те се състоят от септична яма и дренажно поле, което се състои от тръби, натъпкани в чакъл. Отпадъчните води излизат от къщата през тръби. Той прави пит стоп в септичната яма, така че отпадъците да могат да бъдат разбити и третирани. След това се насочва към дренажното поле. Микробите в почвата позволяват повторно третиране на всички бактерии, останали в отпадъчните води.

 

2. Камерни системи

Камерната септична система работи като конвенционална септична система, но с различен комплект тръби. Това е система без чакъл, която изпуска вода от септичната яма в „камери“. Почвата опакова стените на камерите, където водата се третира по същия начин, както при конвенционална септична система. Основната разлика между конвенционална и камерна система е методът на източване.

 

3. Системи за капково разпределение

Септични системи за капково разпределение могат да се използват с различни дренажни полета. В тази система капковите страни работят в горния слой на почвата, което позволява на отпадъчните води постепенно да „капват“ в почвата за пречистване. Основният недостатък на тази система е, че изисква допълнителен резервоар, за да спре водата след септичната яма. Този втори резервоар контролира скоростта, с която водата капе, за да се избегне наводняване в дренажното поле.

 

4. Устройства за аеробна обработка

Аеробните септични системи осигуряват добър вариант за домове с високи водни маси, лоша почва и малки парцели за отводняване. Този тип уред използва добавен кислород, за да насърчи бактериалното третиране на отпадъчните води. Една аеробна система изглежда различно от конвенционалната септична система по това, че по-мощното третиране позволява по-малко поле за излугване.

 

5. Могилни системи

Могилната септична система обикновено работи най-добре в райони с ниско ниво на почвата или високи подпочвени води. Професионалистите изграждат и оставят купчина пясък. Септичната яма изпуска отпадъчни води в помпена система, която от своя страна изпраща водата към пясъчната могила малко по малко. Тези видове системи изискват допълнителна поддръжка.

 

Как можете да разберете коя септична система е подходяща за вас?

Няколко променливи могат да Ви помогнат да определите коя септична система работи най-добре за вашия дом или бизнес. Подземните води, нивото на почвата, местоположението, пространството и други играят решаваща роля в това решение. Препоръчваме Ви да заявите PERC тест и да се свържете с професионалист, за да сте сигурни, че избирате септичната система, която най-добре отговаря на вашите нужди.

 

 

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети