Menu

Кои дрехи са най-подходящи, когато температурите навън започнат да падат?



Кои дрехи са най-подходящи, когато температурите навън започнат да падат?

Независимо дали правим дълго пътуване, преход в планината или разходка из града, когато температурите паднат, на всички ни става студено.

Разбира се, мъжете не винаги го показват, а това по-често афектира дамите.

В текущата статия ще си поговорим относно това кои дрехи са най-подходящи, когато навън стане студено и защо е важно да ги имаме под ръка, за да не настинем.

Нека обаче започнем отдолу нагоре и именно с основата, която много хора подценяват, а именно обувките.

Обувки за хладното време

Чували ли сте от вашите близки или по възрастни членове на семейството, че хората обикновено първо настиват от областта на краката.

Това е така, защото често подценяваме тази област и не носим подходящите обувки за по-ниски температури.

Ходилата трябва да добре проветрени през лятото, но през есента и зимата е нужно да се погрижим да са добре затоплени.

Можем да изберем от кожени обувки, боти, планински обувки и други модели, които да защитават ходилата и глезените.

С каквото и да се захванем, независимо дали си падаме по планинските преходи през студените месеци, правим разходка из града или излизаме набързо до магазина, краката ни трябва да са защитени, защото много настинки и болести „влизат“ от тази област.

Панталоните

Топлите панталони, туристическите панталони, тези с допълнителна подплата са ключови за студените месеци.

За планинарите това може да включва носенето на допълнително термобельо под панталона, но по този начин ще сте сигурни, че температурата няма да се понижи в областта на краката.

За дамите това е особено важно, защото и те, както мъжете тренират на открито, практикуват сутрешен джогинг, а понякога допълнителната подплата, съчетана с дамски анцуг е перфектната комбинация.

Дрехите за торса

Тук включваме всички елеци, пухени якета, суичъри, туристически якета, полари, горнища, блузи и ветровки, които биха свършили чудесна работа според съответната по-ниска температура.




Ако сте планинари, то със сигурност няма да минете с едно яке. В такъв случай ще е нужно да подготвите истинска екипировка и да следите как варират температурите за определена местност.

Ако правите къмпинг на морето, то ще имате нужда от връхни, но по-леки дрехи.

Ако обаче сте високо в планината, ще имате нужда поне от блуза или полар, съчетани с туристическо яке и термобельо.

Суичърите, например, са подходящи за градска среда, за залата, за тичането в парка и за всякакви други занимания на открито.

Те имат качулка, която ще ви предпази от дъжда и вятъра, а топлата материя няма да позволи да настинете по време на по-интензивно движение.

Като говорим за качулки и функционалност, ветровките са подходящи за вятъра в града и в планината.

Зависейки от вашите килограми, структура и физическо състояние, можете да изберете подходящите дрехи за вашия торс и да избегнете настинката в студеното време.

Последни изречения

В заключение ще кажем, че дрехите ги определяте вие, а не обратното. Когато купувате, помислете за какви ситуации ще са ви необходими, качеството, дори бранда.

Ако се подготвяте за летните месеци, може би ще имате нужда от лека добавка като шушлякови елеци, например.

Но ако случаят е, че се подготвяте за есента и зимата, то дебелите връхни дрехи са неизбежни. Времето в България е чудесно, имаме четири сезона, но това не означава, че трябва да се отнасяме лековерно към облеклото си.

Все пак то може запази здравето ни и да ни позволи да се радваме на всяко едно пътуване, излизане или работа по възможно най-ефективния начин.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети