Menu

Какво трябва да се запитаме преди да изберем климатик

 


Покупката на климатик е трудно решение, защото това са уреди, които по правило са доста скъпи и всеки усеща тежестта на семейния си бюджет. Такива решения не се взимат всеки ден, а веднъж закупен, очакваме уредът да ни служи поне десетина години, а и повече.

Ето защо е важно да взимаме информирани решения и да избираме много внимателно това, което ще купуваме. Тъй като трябва да започнем все от някъде, ето няколко важни въпроса, на които трябва да си отговорите много внимателно.

Каква е големината на помещението

Тук трябва имаме предвид, че става дума за кубатура, а не за квадратура. Тоест, трябва да се калкулира едновременно и площта, и височината за да се изчисли мощността на климатика, който ще е подходящ за съответната стая.

Тук трябва да знаете, че ако закупите твърде слаб или твърде мощен модел, вероятността от възникване на повреда силно се увеличава. Слабият климатик постоянно ще се претоварва, докато мощният ще включва и изключва непрекъснато, което ще скъси живота му.

Колко стаи искате да отоплявате / охлаждате

Ако смятате да инсталирате климатик в две стаи, има и друго много интересно решение освен да купувате два климатика. Възможността е да изберете мултисплит система, при която с едно външно тяло покривате повече от една стая.

Тук е важно да добавим, че температурата на всяка отделна стая може да се регулира независимо от останалите стаи. Хубавото на този тип решение е, че спестява много пространство.

За какво ще използвате уреда

Често цената на климатика е първото нещо, за което ще искат да ви попитат в магазина, а също така и дали ще го използвате за отопление или за охлаждане (вижте различните предложения в eclima.bg).

Това е така, защото климатиците, които са само за охлаждане, обикновено са доста сходни и там няма голяма разлика какво ще купите. Стига да е подходящ за кубатурата на стаята, всеки модел е добро решение.

Ако искате да използвате уреда и през зимата, трябва обаче да се поинтересувате на колко ниски температури може да работи, защото със сигурност няма да ви е приятно ако останете без отопление в разгара на зимния сезон.

 

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети