Menu

Популяризация на строителни фирми (обекти)

 Ако говорим за тенденцията на растеж на строителните фирми до върха, тогава 10-те най-конкурентни ниши в Българския интернет, днес изглеждат така:

1-во място – Отпушване на канали
2-ро място – Кърти чисти извозва
3-то място – ВиК услуги
4-то място –
Seo
оптимизация на уебсайт
5-то място - изработка на уебсайт
6-то място - мебели
7-мо място - недвижими имоти
8-мо място - финанси и кредит
9-то място - туризъм
10-то място - работа

Нещо повече, първите 3 биха могли да бъдат наречени със същото име - „ строителство “.

Присъствието в топ 10 на най-конкурентните ниши не предвещава нищо добро. =) Колкото по-висока е позицията в рейтинга, толкова по-трудно е сайтът с тази тема да се бори за видими места в органичните резултати от търсенето и толкова по-скъпа е контекстната реклама.

Как да популяризираме строителните фирми, работещи в силно конкурентна среда?

Нека поговорим за това.

Първо, нека дефинираме основните видове строителни обекти :

·         Фирми, предлагащи строителни услуги (строителство, ремонти, монтаж на пластмасови прозорци, отдаване под наем на специално оборудване, монтаж на ВиК / електричество и др.) - като правило регионални обекти.

·         Фирми производители на строителни материали или представители на големи производители (производство на тротоарни плочи, тухли, големи доставки на ламинат от производителя и др.) - продават 1-2 вида стоки от различни марки, фокусират се на едро, работят в 1-2 основните региони, но се стремят да овладеят максимална територия.

·         Магазини за строителни материали - богат асортимент, фокус върху потребителите на дребно или дребни търговци на едро. Те често са допълнение към офлайн магазин. Те могат да работят в един или няколко региона.

·         Строителните форуми и портали могат да бъдат както регионални, така и национални.

Всеки от тези видове строителни обекти има свои собствени характеристики. Ще се съсредоточим върху първите 2 (сервизни компании и големи доставчици / производители).

Промоция на строителна площадка

Стъпка # 1. Одит

Сигурни ли сте, че вашият сайт е интересен за потребителите и всичко, от което се нуждае, е място в горната част? Да предположим, че сте получили това място. Колко от потребителите, които посещават вашия сайт, ще се заинтересуват и ще се обадят?

Погрижете се за преобразуването предварително. Проведете експресен одит на съдържанието на вашия сайт сами, като проверите основните моменти. 

Имайки предвид спецификата на строителната тема , в допълнение към точките, посочени в статията, съществен плюс за използваемостта на вашия сайт ще бъде:

1. Калкулатор за изчисляване на цената на услугите


Докато разработвахме целева страница за строителна компания, тествахме 2 опции: с калкулатор и без калкулатор. Коефициентът на конверсия на 1-ва опция е 7%, на втората - 5,2%. По отношение на реалните клиенти, това е голяма разлика.

2. Портфолио


На целевата страница на компания за ремонт на апартаменти публикувахме портфолио с рецензии и реални снимки. Преобразуване на страници - 4,6% (броят на заявките към компанията се е утроил от старта на страницата). 

3. Отзивчив дизайн

Отзивчивият дизайн позволява на вашите потребители да разглеждат вашия сайт на различни устройства. Мобилността е тенденцията през последната година. И от това зависи не само удобството на сайта за потребителите, но и неговата позиция в резултатите от мобилното търсене. Как изглежда и какъв метод на адаптация да изберете.

Ако искате да получите най-пълния анализ със заключения и препоръки, поръчайте одит на използваемост . Строителните ресурси са най-честите ни клиенти.

Стъпка 2. Оптимизиране на съдържанието

Няма да говорим за семантичното ядро ​​и разпределението на ключовете. 

 Нека поговорим веднага за характеристиките на семантичното ядро ​​(SY) в строителната тема :

·         Повечето строителни компании работят в един регион. Ако става въпрос за вас, включете геозависими заявки във вашия SY.

·         Ако сайтът не е за някакъв ексклузивен продукт / услуга, тогава конкуренцията е най-вероятно висока. И това означава, че SN трябва да се състои главно от нискочестотни (LF) и средночестотни (MF) заявки.

Добре ли е SJ? След това го разпределете в текстовете на страниците на сайта. Не забравяйте общите препоръки за всички сайтове:

1. Текстовете трябва да са уникални (не копирайте съдържание от други ресурси).

2. Има смисъл да оптимизирате една страница за максимум 5-7 ключови заявки.

3. Гаденето на страниците не трябва да надвишава 8%.

4. Текстовете трябва да бъдат четливи, разбираеми, интересни.

Предимството на строителните обекти е разнообразието от теми, по които можете да пишете информационни статии . Създайте блог / статии / полезен раздел и го попълнете със статии, които са оптимизирани за заявките на вашата SN. И така:

а) оптимизиране на сайта за необходимите заявки;

б) предоставят на потребителите полезна информация, за която те ще бъдат благодарни.

Стъпка # 3. Техническа оптимизация

Що се отнася до техническата оптимизация (тагове, XML карта, файл robots.txt и други необходими елементи), за строителните обекти тя се извършва съгласно същите принципи, както и за други теми.

Контролен списък за оптимизация на уебсайтове

Общо има 12 задължителни елемента. Проверете дали сте направили всичко за оптимизация и дали всичко е направено правилно.

Какво друго си струва да добавите към този контролен списък за популяризиране на строителна площадка :

·         Конфигурирайте Google.Webmaster за уебсайта. Посочете региона, действителния адрес на компанията, сферата на дейност, вида на стоките и услугите. Това ще помогне на роботите за търсене да индексират сайта по-бързо.

·         Кандидатствайте за поставяне в Google.Maps. Това ще даде допълнителна възможност на потенциалните клиенти да намерят компания в търсачките.

Моля, имайте предвид, че 72% от аудиторията, интересуваща се от строителство, търси информация в Google. Следователно, ако имате ограничени средства, започнете промоция в Google.

Стъпка # 4. Работа с профил за връзка

Дори преди 5 години беше възможно да се популяризира уебсайт само чрез закупуване на връзки. В момента, без да следвате горните стъпки, връзките няма да помогнат. Но също така е невъзможно без тях. Връзките продължават да играят важна роля в промоцията. Но изискванията за тяхното качество са се увеличили.

Къде строителната площадка може да получи добри връзки за помощ?

·         Не забравяйте да опитате популяризиране чрез статии . Това е най-безопасният начин да получите връзки днес. Между другото, можете да регистрирате информационни статии от вашия блог в директории (говорихме за тях по-горе). 

·          За сайтове, популяризиращи нискочестотни заявки, регистрацията в директориите на сайтове работи добре .

·         В интернет има огромен брой строителни форуми. Регистрирайте се там и се ангажирайте с аудиторията си, като предоставите експертни съвети и насоки. Междувременно можете да вмъкнете връзки към вашия ресурс.  Напоследък те набират все по-голяма популярност.

·         Не залагайте на връзки от социалните мрежи, те всъщност нямат значение. И като цяло SMM не е подходящ за всички строителни компании. Ще пишем за идеите и концепциите на социалните групи по строителната тема по-късно (ако се интересувате).

 Повече за оптимизирането на сайт от сектор "Строителство" научете тук: https://w-seo.com/seo-za-stroitelniyat-sektor.htmlЗа Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети