Menu

Да поговорим за инверторните климатици

 


Инверторните климатици – незаменим комфорт за всеки дом и офис


Съвременният човек обича комфорта и се стреми към него както у дома, така и в офиса. Този комфорт несъмнено идва чрез постигането на подходяща и приятна температура на въздуха. За тази цел, решението, което пазара днес предлага е използването на климатик.

В последно време все по-предпочитан избор за климатизация са инверторните климатици. В тази статия ще разберете какво представляват инверторните климатици, какви са техните предимства и отличителни черти, и кои са най-добрите инверторни климатици.

Какво представляват инверторните климатици?

Най-общо казано инверторния  климатик е вид климатик, който регулира оборотите на компресора плавно, спрямо зададената температура, като използва микропроцесорна система. Именно това плавно регулиране обуславя по-точното поддържане на температура и по-големия комфорт в климатизираното помещение.

Тук е важно да се отбележи основната разлика между инверторния и конвеционалния климатик.  Тя се състои в работата на компресорите. При конвенционалния климатик зададената температура се достига при пълна мощност на компресора с максимална консумация. При инверторния климатик мощността се определя автоматично, в зависимост от температурата в помещението и тази навън.

Предимства на инверторните климатици

1. Икономични са – заради принципа си на работа, инверторните климатици са доста по-икономични и за разлика от обикновените, компресора им се износва много по-бавно.

2. Гарантират незаменим комфорт – Комфортът у дома или в офиса е гарантиран, избирайки инверторен климатик. С него температурата на помещението остава постоянна, без да Ви е твърде студено или твърде горещо.

3. Работят с ниски нива на шум – инверторните климатици работята с ниски нива на шум в режим отопление или охлаждане. Техният компресор не се включва и изключва, както при конвенционалните, а работи постоянно. За още по-голям комфорт и безшумна работа, съвременните инверторни климатици притежават редица функции за управление нивата на шум.

4. Работят ефективно при по-ниски външни температури – стандартните инверторни климатици работят при температури навън  от -15 градуса.

4. По-дълъг живот – инверторните климатици притежават по-дълъг живот, благодарение на иновативаната технология с по-ниски нива на износване и начин на работа.


Отличителни черти на перфектния инверторен климатик
За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети