Menu

Спално бельо според правилното усещане



Независимо кой сте и какви предпочитания имате, има определени „теми“, които искате за Вашата спалня по отношение на предназначението и цялостното усещане. Първо, трябва да избирате такива цветове, които да не товарят очите и да им причинят умора. Така действат твърде ярките цветове, затова дори да ги харесвате, опитайте се да ги избегнете.

Освен това искате спалнята Ви да бъде успокояваща, релаксираща и място, където тялото Ви да не чувства необходимостта да остане нащрек през цялото време. Тя е убежището Ви, където почивате и трябва да изберете цветове, които да работят заедно, за да създадете тази атмосфера на комфорт. В същото време, тъй като трябва да ставате сутрин и да започнете натоварения си живот, ще искате цветовата комбинация да насърчава към производителност, вместо да Ви възпира. И така в обобщение, същите цветове и дизайн, които Ви успокояват да спите, трябва да Ви помогнат да се чувствате добре, отпочинали и работоспособни сутрин, с ясна глава и стремеж към успех. Звучи сложно, но когато започнете да разбирате психологията на цветовете, изборът на най-добрия цвят спално бельо става много по-лесен.

Има ли значение пола? Вероятно не е изненадващо да знаете, че различните цветове - или поне различни нюанси - привличат жените, други пък мъжете. Например, жените харесват нюанси - по-светли версии на цветове с по-бяло смесване , докато мъжете предпочитат нюанси - по-тъмни версии на същите цветове с повече черно, включено в оттенъка. Мъжете също така обмислят по-опростени дизайни с по-основни цветове, докато жените са склонни да бъдат по-съчетани с акцентиращи цветове и различни нюанси, които се смесват добре. И така, как да включите най-добрите цветове, когато сте двойка?                       Неутралните цветове в стаята може да помогне, а използването на комбинация от нюанси може да създаде успокояващо пространство както за мъже, така и за жени. Също така, запазването на неутралните цветове на фона - като чаршафите в традиционния бял или бежов цвят - може да задоволи нуждата на мъжете от простота, като същевременно позволява на жените повече свобода да проявяват креативност с акцентиращи цветове чрез картини и възглавници.

Вашата крайна цел, ако се борите със съня от време на време или страдате от разстройство на съня, вероятно ще искате да изберете цвета на спалното бельо и декора да са такива, че да Ви осигурят така желания спокоен нощен сън. Според едно проучване хората със сини фонове в спалнята си получават най-добрия нощен сън, както по отношение на количеството, така и по отношение на качеството. Така че, може би трябва да помислите за различните налични нюанси на синьото. Тъмно синьо може да помогне да се създаде по-дълбоко, по-успокояващо усещане, подобно на среднощното синьо на небето отвън. Бледият и пастелният  нюанс са еднакво утешителни, резониращи с щастието и удоволствието от летния ден и спокойствието, което той носи. Независимо кой нюанс на синьото ще изберете, винаги е правилният, защото те се свързват със спокойствието. Това са цветове, които се откриват в природата и са склонни да корелират със задоволството. Проучванията показват, че синьото може дори да намали сърдечната честота и да понижи кръвното налягане, което също ще помогне за по-спокоен сън.

От друга страна, ако сте по-загрижени за любовния си живот, същото проучване показа, че хората със спално бельо и декор в кафяв или карамелен цвят, са по-склонни да водят активен и здравословен сексуален живот. Изборът на тези по-богати (но все още неутрални) тонове може да Ви помогне в тази област на живота и все пак да спомогне за спокоен сън след екшъна.

Друга класика, която не трябва да избягвате е белият цвят. Защо бял? Ако бялото е твърде обикновено или „клинично“ за Вашия вкус или се притеснявате за обезцветяване с времето, можете да опитате почти бяло, кремаво или бежово. Те дават един и същ неутрален ефект, което Ви позволява да декорирате около тях с всякакъв цвят, защото те съвпадат с почти всеки цвят под слънцето. За да не се чувстват монотонните неща, можете да изберете модел или бродерия, оживявайки дизайна на чаршафите. Тези неутрални цветове също могат да бъдат по-добри за създаване на комфортна среда за сън. Те не са толкова ярки и това ги прави по-успокояващи очите и психиката. И тъй като удобството в леглото и избраният от Вас материал са еднакво важни за добрия сън, изборът на цвят, който насърчава това, може да има голяма разлика. Друг начин да използвате неутрални цветове е да ги смесите. Например можете да закупите два комплекта спално бельо - бежов и бял и да ги сдвоите като редувате един вид чаршаф с друг вид за калъфки. Това кара цветовете да изскачат подобно на ярките цветове в пространството, като същевременно са успокояващи и благоприятни за качествен сън.

Мислете рационално и за себе си. Подарете си спокойствие и гарантиран релакс.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети