Menu

Топли и студени цветове в обзавеждането

 


Едва ли има човек, който да не знае, че сиви плочки в банята придават стуено, хладно, докато кафяви, или жълтеникави правят така, че да чувстваме една идея по-топло пломещението.

 Представяме Ви кратка информация за топлите и студени цветове, тъй като смятаме, че много хора не са наясно и изпитват затруднеине, когато закупуват нови мебели.


.Независимо дали използвате изтънчена венецианска мазилка или наблягате на обикновени бои за стена, то е полезно да знаете малко повече за нюансите, около вас.

Трябва да признаем, че  даден цвят се нарича студен или топъл, най-вече заради преобладаващия в него друг цвят, който придава усещане за зима, лед и хлад или пък за пролетни цветове, слънчеви лъчи и топъл пясък.

 

Голяма част от цветовете могат да бъдат и топли, и студени,  в зависимост от преобладаващия цвят в нюанса им. Нека дадем следния пример: ако зеленото е миксирано с жълт цвят, то определено тонът, който се получава спада към топлата гама. В случай, че към зеленото добавите малко син цвят, то най-вероятно полученият нюанс ще е студен.Най-лесният начин да разберете кой от основните цветове е топъл и кой –студен, е като прокарате мислена линия през половината от кръглата цветна палитра.


И така, ако обзавеждате нова спалня, категорично Ви съветваме да наблегнете на топлите цветове.

Атмосферата е силно повлияна от цветовата палитра. Правилно подбраните нюанси се настройват за отмора, комфорт, романтика и спокойствие. Светлите и топли нюанси правят отлична работа с тези задачи. Спалня в топли цветове е идеална, както за по-младо семейство, така и за възрастни хора.


Естествено, преди да започнете да обзавеждате новото жилище, е добре да се консултирате с дизайнер.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети