MenuКак да изберем климатик за вашата къща или апартамент

В днешно време климатикът не се счита за лукс и се вписа в категорията домакински уреди, които използваме всеки ден. Но все пак това не е евтин домакински уред и трябва да внимавате при закупуването му. Какви климатици има, как да ги избера, къде да купя климатик правилно, ще се опитам да ви кажа в тази статия.

    Много популярен вид климатик днес е сплит системата. Тоест, два блока, външен и вътрешен, са свързани помежду си с медни тръби, електрически кабел. От вътрешното тяло се отстранява дренажна тръба, през която се стича вода или кондензат, който се образува във външното тяло. Тази връзка на професионален език се нарича ,, track ,,. Предимствата на тези климатици ще бъдат: издръжливост, гъвкавост, работа не само за охлаждане, но и за отопление. Недостатъците са доста сложен монтаж и необходимост от редовна поддръжка, която не може да се извърши сама. Кондиционерите обикновено се разделят на три групи. Първият е премиум клас, климатици, като правило, от японско производство с допълнителни функции, като вграден сензор за движение, вторият среден клас и бюджетни климатици. Всеки от видовете климатици се избира въз основа на размера на площта, която искате да се охлади. Трябва да се помни, че всички климатици са предназначени за открити площи, тоест един климатик за една стая. Има инверторни далачни системи и неинверторни, първите са по-икономични.

    Следващият вид климатици са мобилните климатици. Предимства, не е необходимо да се инсталират, относителна мобилност, по-евтини сплит системи. Недостатъци, за работата на такъв климатик ви е необходим достъп до улицата, тоест трябва да изведете тръбата извън стаята, за това ви е необходима или дупка в балконската врата или прозореца, или да държите прозореца не напълно затворен. Кондензатът трябва да се следи редовно и да се източва при необходимост.

    Третият тип са супер сплит системи. Това са климатици с едно външно тяло и няколко вътрешни тела. Плюсовете и минусите са същите като тези на обикновена сплит система, но има и друг съществен минус, външното тяло е спряло да работи, което означава, че и всички вътрешни блокове не работят.

Купувайте климатици само от фирми, специализирани в климатици, такива фирми дават гаранция за монтажа и за самия климатик.

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →Полезни статии

Етикети