Menu

Отопление на басейна

 


Уморени от градската суматоха, искате да излезете извън града на вашия сайт, където наоколо няма коли и шум. Много собственици на вили имат басейни, защото това е значително предимство за релаксация. Но какво ще стане, ако времето е хладно или искате да плувате в по -топла вода? Как загрявате басейна?


Начини за загряване на басейна


Втвърдяването е добро, но все пак не си струва риска, особено ако децата плуват с вас. Най -лесният начин да затоплите водата в басейна е с електрически нагревател. Принципът му на действие включва: течността тече през тръбен електрически нагревател (TEN) и получава топлина през електрически нагрят диелектрик. Няма нищо трудно в инсталирането му. Трябва да има дупка в басейна, където е свързана минипомпата. Как се регулира отоплението на водата? Регулирането се извършва поради налягането, влизащо в тръбния електрически нагревател. Отоплението зависи от налягането, колкото е по -голямо, толкова по -малко нагряване.


От предимствата е възможно да се отбележи ниската цена на устройството, лекотата на използване и това във всеки случай е добър вариант за малки басейни. Този метод обаче има и недостатъци. Не е подходящ за големи басейни. Освен това, въпреки че цената на самия блок е ниска, използването му може да струва доста стотинка поради разхищението на електричество.


Топлообменници за отопление на басейни


 Този метод се използва, когато има втори източник на топла вода. Отоплението в къщата е подходящо. Предназначението на устройството е да обменя вода с различни източници с топлина. Следователно производителите дадоха това име - топлообменник.


В тялото на устройството има специална спирала. Наоколо има място за пълнене с течност от басейна. Топлата вода тече през спиралата и благодарение на празното пространство водата в басейна бързо се загрява.


По правило такива агрегати се монтират по същия начин като електрическите нагреватели. Има моменти, когато трябва да използвате два топлообменника наведнъж. Предимствата включват следните фактори: няма зависимост от източника на захранване; големи обеми купи могат да се нагряват. Но има и недостатъци: не всеки има втори източник на топла вода; през лятото, когато няма отопление, е трудно да се използва този тип агрегат.


Топлинна помпа


Това отоплително устройство за басейн се предлага в различни дизайни. Той отнема топлина от няколко източника. Например от въздух, почва, вода. Днес такава единица не е много популярна, тъй като има висока цена. И все пак плюсовете се изплащат. Устройството е универсално и може да загрява големи купи.


Източник: PrPuzel.com

За Saitove.net

authorИдеята е да можете да поръчате лесно и бързо направата на сайт
Научи повече →



Полезни статии

Етикети